איך למצוא את הבלוגר טיולים האהוב עליך
לא משנה אם אתם בקטע של טיולים בעולם, או פשוט אוהבים להוסיף יעדים לרשימות המשאלות שלכם- יש הרבה סיבות לעקוב אחרי בלוגרי טיולים. הבלוגרים מספקים מידע עדכני, רלוונטי מהשטח לגבי מקומות שכדאי לבקר בהם, סיפורים מעניינים מהחוויה ומהעיניים שלהם והם יכולים לעזור לכם לסלול את הטיול שעליו אתם חולמים.
בלוגרים הם אלה שבדרך כלל עושים את עבודת המחקר הקשה והמאתגרת עבורכם, ובכך תוכלו לחסוך לעצמכם שעות על גבי שעות של שיטוט באינטרנט. לדוגמא: אם תרצו למצוא מקום לינה באמסטרדם, תוכלו פשוט לחפש את הבלוגר שסיקר את היעד הזה וסיפר על המלון בו הוא ישן. מעקב אחרי בלוגרים המסקרים את התכנים האלו ברשתות החברתיות יאפשר לכם גישה פתוחה וחינמית לגבי טיפים עדכניים וחשובים שיהפכו את תכנון הטיול שלכם לחלק ומהנה הרבה יותר.
אלה הדברים שחשוב לדעת כדי למצוא את הבלוגר הטוב עבורכם
אז, איך למצוא בלוגרי טיולים מומלצים?
למצוא את הבלוגרים האהובים עליכם זו משימה סופר פשוטה! עם הרשתות החברתיות ומנועי החיפוש הנפוצים, תוכלו למצוא את ההתאמה לנישה המדברת אליכם: אקסטרים, נוודות, חופשות יוקרתיות, בטן גב ועוד. כל מה שתצטרכו לעשות זה לכתוב את מילות המפתח, לדוגמא: "חופשות יוקרה" בגוגל או אינסטגרם והבלוגרים הרלוונטיים יהיו בראש הרשימה.
עם כלכך הרבה תוכן נגיש אונליין, זה יכול להיות מאתגר למצוא בדיוק את הבלוגר האותנטי והרלוונטי ממנו תרצו לצרוך תוכן. חשוב מאוד לשים סימני שאלה על טיב התוכן ולבדוק האם הוא ממומן.
אם אתם עדיין רוצים לוודא שיוצרי התוכן הם אותנטיין, כדי לבדוק את ההמלצות בעמודים שלהם, הרקע ממנו הם מגיעים, ביקורות, תגובות, כמות עוקבים ולייקים, מי העוקבים שלהם (האם הם מהארץ? האם הם חשודים ונראים כמו בוטים?). בקיצור, כדאי לשים לב שלא מדובר בתכנים המיועדים לקדם אינטרסים מסחריים של חברות. עם הצעדים הנכונים תוכלו לפתור בקלות את השאלה הזו ולצרוך בחופשיות תכנים ללא אינטרסים מכל בלוגר שרק תרצו.
טיפ שלנו: אם הבלוגר משתף פעולה עם בלוגרים אחרים מוכרים, כנראה ששווה לעקוב אחריו והוא אמין.
איפה נמצאים הבלוגרים המובילים בישראל?
בלוגרי נסיעות הם קבוצה של אנשי תוכן, בעיקר בישראל, המספקים כמויות אדירות של מידע במגמה שרק נמשכת ועולה. תוכלו למצוא את הבלוגרים במספר רב של פלטפורמות: מפרופילי אינסטגרם, דרך עמודי יוטיוב, בלוגים באתרים, עמודי פייסבוק, קבוצות וואטספ סגורות/ ציבוריות ועוד.
יש כלכך הרבה דרכים להעביר את החוויות הפרסונליות של טיולים בעולם וכל בלוגר בוחר את הזירה בה הוא רוצה להיות. רוב הבלוגרים היום נמצאים בשטחים הדיגיטליים בדגש על אינסטגרם. האינטרס של הבלוגרים הוא להגיע לקהלים ישראלים אך לא רק, לעיתים תוכלו לראות בלוגרים ישראלים המכוונים גם להגיע לקהלי יעד מסביב לכדור במטרה לצבור כמה שיותר חשיפות ושיתופי פעולה.
אנחנו כמובן תמיד מעודדים יוצרי תוכן כחול לבן, כאלו המייצגים אותנו בכבוד מסביב לעולם כשגרירים מצויינים! בלוגרים מחו"ל לעיתים לא תואמים לטעמים שלנו כישראלים, שלא נדבר על התקציבים ומרחקי הטיסה.
איך לדעת אם התוכן של הבלוגרים הוא אותנטי או ממומן?
בלוגרים לא רק ממליצים כדי לקבל תשלום מחברות מסחריות, יש בלוגרים המשלבים מידע אותנטי לחלוטין וחושפים גם ביקורות שהן פחות מחמיאות לבעלי העסקים. ההמלצות של הבלוגרים אמורות להיות שקופות וכנות, כדי לא לאבד את אהדת העוקבים והקוראים. קשה מאוד לדעת היום אם התכנים ממומנים, כי לא תמיד זה חשוף לנו העוקבים.
כדי להיות בטוחים שהביקורות של הבלוגרים הן אמיתיות, כדאי להבין את התהליך בו יוצרים תוכן אמיתי, עם ערך אמיתי ואמין. התהליך כולל מחקר מעמיק על הנושאים הרלוונטים, ירידה לפרטים חשובים ומדוייקים (כמו שעות פעילויות של העסק) ובגדול הבלוגר אחראי למסור מידע ברור ואמיתי על היעדים והעסקים אותם הוא סוקר. עם גישה ביקורתית, סקפטית במידה, ונכונה- תוכלו לצרוך תוכן נגיש בקלות וללא חשש מתכנים ממומנים.
שימו לב שבזמן שאתם רושמים המלצות לטיול הבא- יהיו לכם בבלוגים הרבה לינקים, קודים והנחות- טרם רכישתכם בדקו האם הבלוגר ציין גילוי נאות בסגנון: הקוד הזה מהווה שיתוף פעולה איתי ועם חברת X. חשוב להבין האם לבלוגר יש אינטרס ממשי לקדם את העסקים.
איך אפשר לשמור את ההמלצות של כל הבלוגרים אחריהם אנחנו עוקבים?
אם אתם משוטטים באינסטגרם במטרה למצוא מיקומים, מסעדות ונופים שווים לחופשה הבאה שלכם- תוכלו לעשות זאת בקלות מבלי לזכור את שמות הבלוגרים.
אם ראיתם סרטון ריל, או פוסט עם המלצה רלוונטית לטיול הבא שלכם- תוכלו לשמור אותו בלחיצה על הדגל מימין למטה של הפוסט או הסרטון. הדבר הזה יאפשר לכם לשוב ולהסתכל בסרטון שוב ושוב גם לאחר שעברתם אותו- כך תוכלו ליצור "רשימת מכולת" משלכם בתוך האינסטגרם הבנויה כל כולה מהמלצות של בלוגרים ישראלים, או מחו"ל. אותה שיטה עובדת גם בפוסטים בפייסבוק, פשוט לחצו על שלוש הנקודות מעל לפוסט ולחצו SAVE או שמירה של הפוסט כדי שתוכלו לחזור אליו בהמשך.
עוד רעיון אפשרי הוא לפתוח קבוצת וואטספ עם עצמכם/ הפרטנרים שלכם לטיולים ולזרוק שם את הלינקים הרלוונטיים של הכתבות, המאמרים או הסרטונים בהם נתקלתם בהקשר של החופשה הבאה שלכם.
בלוגרים של טיולים משתדלים לסדר את התכנים שהם מעלים לסטורי בשורת ההיילייט באינסטגרם (העיגולים שנמצאים מעל לפיד התמונות), לכל היילייט יש שם עם היעד או הנושא עליו הם דיברו- לדוגמא "המלון בהוואי".
עוד המלצה מכל הלב היא לפתוח תיקייה בגוגל דרייב ולחלק אותה לתתי תיקיות לפי יעדים, לדוגמא: ברלין, בולגריה, אוסטריה ולונדון. בכל תת תיקייה תוכלו לפתוח מסמך חדש עם כל ההמלצות של כל הבלוגרים- בין אם זה בכתב שלכם או ע"י לינקים לאפליקציות חיצוניות כמו אינ
אינטרקציה עם בלוגר טיולים אחריו אנחנו עוקבים
שימו לב שבלוגרים של טיולים עובדים קשה מאוד מאחורי הקלעים כדי לתפור את "התמונה המושלמת" או הטיול המתוכנן. הבלוגרים בתחילת הדרך כלל לא מקבלים תשלום וייתכן כי יש להם עבודה נוספת. הבלוגרים לרוב נהנים מטיולים ומהחוויות בשטח, אך אינם מחוייבים לשתף את המסע שלהם ברשתות החברתיות- הם לא עובדים אצלנו ולא חייבים לספק לנו מידע כלל וכלל.
נהוג לעקוב אחרי הבלוגרים שאנו אוהבים, לסמן לייקים ולהיות אקטיביים בפרופילים שלהם על מנת לעודד פעילות שלהם ולהביע תמיכה. כן מקובל לשאול שאלות את הבלוגרים ולצפות למענה ממוקד, אך אינם סוכני נסיעות ולא עובדים עבור העוקבים בתיאומים או המלצות פרטניות.שלחתם הודעה לבלוגר בנושא פרטי והוא ענה לכם? זכיתם 🙂 זה ממש לא מובן מאליו. זכרו תמיד לומר תודה, לעקוב אחריהם ולפרגן על הפעילות שלרוב נעשית מכל הלב והנשמה.
לסיכום,
מציאת בלוגר טיולים אהוב היא לא משימה קשה בכלל במציאות בה אנחנו נמצאים. המידע פרוס לפנינו בגוגל, אינסטגרם, פייסבוק יוטיוב ועוד. אם בחרתם לעקוב אחרי ישראלי או ישראלית המפרסמים תוכן מעניין- תוכלו למצוא אותם תוך חיפוש בעברית "בלוגר טיולים" או "בלוגרית טיולים". התחילו להכין כבר מעכשיו רשימת יעדים, פארקים, מסעדות ולוקיישנים בהם תרצו לבקר בטיול הבא שלכם, בעזרת בלוגרים בלבד. כנסו להיילייטס של הבלוגרים והתחילו לחוות את חו"ל כבר מהארץ.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.
תגובות